Guus is weer zelfstandig

Guus (deze naam is gefingeerd) is een slimme en sportieve tiener die in 3 gymnasium zit. Hij houdt van fietsen, kranten bezorgen en andere kinderen helpen. Maar Guus heeft ook een zware strijd te voeren: hij heeft acute leukemie.

Guus werd ziek toen hij nog maar een halfjaar in de brugklas zat. Van de ene op de andere dag veranderde zijn leven. Hij moest veel behandelingen ondergaan en kon niet meer naar school. Hij miste zijn vrienden en zijn normale leven.

Gelukkig kreeg hij steun van zijn familie, zijn zorgverleners en de Stichting Mag Ik Dan Bij Jou. Dankzij een gift van de stichting kon Guus een mooie elektrische fiets kopen. Daarmee kan hij weer zelfstandig naar school gaan, zijn sport beoefenen en zijn maatschappelijke stage doen. Zo voelt hij zich weer meer tiener en kind. Guus deelt zijn ervaringen en ideeën met andere kinderen die ook ziek zijn.

Guus en zijn gezin weten hoe zwaar het is om met leukemie te leven, en ze weten ook hoe belangrijk het is om af en toe een steuntje in de rug te krijgen. We kregen een prachtige reactie van het gezin:

Wat we niet hoeven te zeggen tegen jullie, maar wel tegen de wereld. Niets, niets, niets gaat vanzelf. Het is enorm zwaar, zowel fysiek als mentaal. Alle steuntjes in de rug helpen, zeker in zo’n lang traject. Zo lang dat je bijna niet meer ‘beter’ weet.

Bedankt dat we bij jullie mochten.

(Foto: © Sjors van Mourik)

Terug naar alle verhalen