Over ons

De ontwikkeling van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht was de bron van inspiratie voor de oprichting van Stichting Mag Ik Dan Bij Jou. In dit unieke centrum, waar complexe zorg en research voor kinderen met kanker bij elkaar komen, kwam voorzitter Henk de Breij in contact met de artsen en andere zorgprofessionals. Hij was onder de indruk van hun werk, maar hij zag ook dat de kinderen, naast goede medische zorg, de steun, liefde en aandacht van hun ouders nodig hebben.

Ouders op hun beurt krijgen vaak te maken met onvoorziene kosten als gevolg van een langdurig en zwaar behandeltraject.

Om ouders te helpen, richtte hij in 2017 Stichting Mag Ik Dan Bij Jou op. “Wat heel belangrijk is, is dat je bij je kind kunt zijn. Wij nemen de financiële zorgen weg voor al die onvoorziene kosten die een extra zorg zijn voor ouders van kinderen met kanker”, aldus Henk de Breij.

De Stichting

De stichting draagt de naam ‘Mag Ik Dan Bij Jou’, naar het bekende liedje van Claudia de Breij. Vader Henk de Breij: ‘De tekst van het liedje gaat over geborgenheid. Dat is ook wat wij gezinnen willen bieden met ons noodfonds. Je mag op onze steun rekenen.’

Wij willen dat élk gezin van een ernstig ziek kind, hun kind maximale ondersteuning en geborgenheid kan geven, zonder zich druk te maken over hun financiële situatie.

We werken daarom nauw samen met de medisch maatschappelijk werkers van het Prinses Máxima Centrum. We zorgen er samen voor dat onze hulp gaat naar gezinnen die dit hard nodig hebben.

Help je mee?

Doneren

Doelstellingen

  • Bijspringen in acute (eerste) nood bij gezinnen die plotseling in een ziekenhuis terechtkomen en geen financiële middelen hebben om dit (tijdelijk) op te vangen. Een snelle behandeling is hiervoor essentieel.
  • Zelfs in een welvarend land als Nederland is het niet voor alle ouders (financieel) mogelijk om bij hun doodzieke kind te kunnen zijn. Deze gezinnen helpen we gedurende een (langere) behandeling met bijvoorbeeld een maandelijkse bijdrage in de kosten. Zo ondersteunen we ouders bij zorgen over hun werk of de opvang van hun andere kinderen.
  • Daarnaast verzorgen we maaltijdvouchers voor gezinnen met onvoldoende financiële draagkracht. Soms moeten zij langere tijd in het Prinses Máxima Centrum doorbrengen en voor sommige avonden kunnen ze dan gebruikmaken een voucher in het restaurant in het ziekenhuis. Gemiddeld wordt ruim 100 keer per maand gebruik van deze vouchers gemaakt.
  • Bijzondere of uitzonderlijke verzoeken: grotere onvoorziene uitgaven die door de financiële situatie door het gezin zelf niet te dekken zijn; van de wasmachine die plots kapot gaat tot andere éénmalige bijdragen voor ondersteuning van het zieke kind. Ook ondersteunen we (jong)volwassenen die in hun jeugd met kinderkanker te maken kregen bij de gevolgen die ze daar soms op latere leeftijd nog altijd van ondervinden.

Onze ambassadeurs

Naast Claudia de Breij, die sinds de oprichting van Stichting Mag Ik Dan Bij Jou in 2017 als beschermvrouwe aan ons is verbonden, verspreiden onze ambassadeurs  de boodschap van Stichting Mag Ik Dan Bij Jou onder een breed publiek.

Onze ambassadeurs zijn: ex-topsporter en chef de mission Pieter van den Hoogenband, radio-dj Jeroen Kijk in de Vegte, Hans Oosters (Commissaris van de Koning van de provincie Utrecht), Sharon Dijksma (burgemeester van Utrecht) en Brenda Verschelling.

Jeroen Kijk in de Vegte

Claudia de Breij

Pieter van den Hoogenband

Sharon Dijksma

Hans Oosters

Brenda Verschelling

Het bestuur

In 2017 is Stichting Mag Ik Dan Bij Jou opgericht op initiatief van Henk de Breij.

Het dagelijkse bestuur van De Stichting is in handen van een aantal enthousiaste professionals met uiteenlopende disciplines. Zij zetten zich geheel belangeloos en met veel liefde in om De Stichting te laten groeien en meer bekendheid te geven met als doel: fondsen werven om ouders een financieel vangnet te bieden.

We stellen ons graag aan je voor:

Henk de Breij

Voorzitter

Margriet Tiemstra

Secretaris

Peter de Boer

Penningmeester

Paul Janssen

Algemeen bestuurslid

Gert Wijnalda

Algemeen bestuurslid

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

 

.

 

Beleid & ANBI

De Belastingdienst heeft Stichting Mag Ik Dan Bij Jou geregistreerd als een ANBI: een Algemeen Nut Beogende Instelling. Dit betekent dat je als donateur gebruik kunt maken van belastingvoordeel.

Conform de voorwaarden van de belastingdienst zijn organisaties met een ANBI status verplicht een aantal zaken op hun website te vermelden:

Contact

Wil je steun aanvragen? Kijk dan hier. Voor alle andere vragen kun je hier je gegevens achterlaten. Wij geven dan zo snel mogelijk antwoord.