Tour d’Asperges haalt € 38.000,- op voor Mag Ik Dan Bij Jou!

Op een zonovergoten zaterdag in het midden van mei slingerde, onder politiebegeleiding, het peloton van de Tour d’Asperges door het Brabantse en Noord-Limburgse land. Deze jaarlijkse fietstocht, al voor de 34e keer georganiseerd door Louis van de Waarsenburg, trekt inmiddels ruim honderd deelnemers die samen meer dan negentig kilometer afleggen. Daarbij wordt op sportieve wijze elke keer een goed doel ondersteund, en met grote trots kunnen we zeggen dat in 2022 de Stichting Mag Ik Dan Bij Jou deze eer te beurt is gevallen.

Tal van prominenten uit Zuidoost-Nederland en bekende wielrenners uit de hele regio reden tijdens de tocht mee. Onder anderen oud-topcoureur Adrie van der Poel, commentator en oud-wielrenster Roxane Knetemann en voormalig topkeeper Hans van Breukelen waren van de partij. Bovendien fietste ons ‘eigen’ Mag Ik Dan Bij Jou-team onder aanvoering van Marcel Klomp, de hele tocht voorin mee.

Met twee culinaire tussenstops in het kader van het lokale ‘witte goud’, de asperge, was de tocht ook voor de meereizende voorzitter Henk de Breij en bestuurslid Gert Wijnalda meer dan geslaagd te noemen. Bij de finish bij restaurant-hotel Jagershorst mocht onze ambassadeur Claudia de Breij de opbrengst van deze prachtige dag in ontvangst nemen: een cheque met daarop het recordbedrag van maar liefst € 38.000,- werd door Louis van de Waarsenburg aan Claudia overhandigd.

We zijn ongelooflijk trots en blij dat we bij deze dag aanwezig konden zijn, en met de opbrengst van de wielerfanaten ook het komende jaar weer veel gezinnen in moeilijke situaties een financieel hart onder de riem kunnen steken. Tour d’Asperges: van harte bedankt!!!

Ander initiatief

€ 2.950,-

Groot Abcouder Dictee 2022

3 oktober 2022

Onze ambassadeur Jeroen Kijk in de Vegte mocht gisteren, tijdens het groot Abcouder Dictee, een cheque in ontvangst nemen van € 2.950,- voor Mag Ik Dan Bij Jou!

Lees verder