Steun uit het noodfonds

Sinds de oprichting van Stichting Mag Ik Dan Bij Jou hebben we veel gezinnen, die door ziekte en behandeling van hun kind in financiële nood kwamen, kunnen helpen. In 2018 maakten ruim 60 gezinnen aanspraak op het noodfonds.

Ieder gezin heeft een eigen verhaal. Onderstaand meer informatie over de steun die wij als Stichting bieden.

Een volledig overzicht van de jaarlijkse opbrengsten en de bestedingen daarvan lees je in onze jaarverslagen.

Als alleenstaande jonge bijstandsmoeder …

… kan ik de reiskosten vanuit het Zuiden van het land naar Utrecht niet meer opbrengen. De Stichting biedt hulp met een tegemoetkoming in de reiskosten.

Een mobiel bad is noodzaak, maar …

de zorgverzekering vergoedt deze kosten niet. Mijn zoontje heeft een tumor in zijn rechterbeen en daardoor moeite met staan onder de douche. Dit doet pijn. Dankzij De Stichting kan ons zoontje nu in bad zitten.

Onze wasmachine ging stuk …

… en er was geen geld om deze te vervangen. Door de ziekte van ons kind wassen wij meer dan normaal. Een wasmachine was dan ook een basisbehoefte. Gelukkig hebben we, met hulp van De Stichting, een nieuwe wasmachine kunnen aanschaffen.

Kleding en voeding …

… voor onze (andere) kinderen konden we niet meer betalen. Als ZZP-er ben ik minder gaan werken tijdens de ziekte van ons kind en mijn partner werd ontslagen. We waren al verhuisd naar een piepkleine huurwoning, maar er was simpelweg niet voldoende geld voor kleding en voeding. De Stichting hielp ons met deze eerste levensbehoefte. 

Benzine en parkeerkosten zijn …

… heel erg hoog door de vele ziekenhuisbezoeken. Ons gezin zit in de bijstand. Het lukt ons niet om deze kosten te betalen. De Stichting helpt ons met een tegemoetkoming in de benzine- en parkeerkosten.  

Als alleenstaande weduwe …

leef ik, met mijn vijf kinderen, van een klein nabestaandenpensioen. Ik kan mijn hoofd niet boven water houden nu een van mijn kinderen ziek is. De Stichting ondersteunt mij in mijn eerste levensbehoefte.

Extra hulpmiddelen …

en de daarmee gepaard gaande extra kosten konden wij niet meer betalen. Ons zoontje is zwaar autistisch en heeft kanker. Dankzij de hulp van De Stichting hebben wij de broodnodige hulpmiddelen voor ons zoontje kunnen aanschaffen.

Door onvoorspelbare opnames …

in het ziekenhuis, moest ik mijn baan opzeggen. Door de hoge parkeerkosten, reiskosten en kosten voor maaltijden raakten we in de problemen. De Stichting hielp ons.

Volg ons

Volg ons op Instagram en gebruik #magikdanbijjou in je post.

Volg ons op LinkedIn

Facebook icoon stichting Mag ik dan bij jou

Like en Share onze Facebook pagina en blijf op de hoogte.